Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mustafa är utan skuld

Annons

Åsbro. När och hur Omar Mustafa invaldes i socialdemokratins partistyrelse är och förblir troligen en bevarad hemlighet. Kan själv tänka mig en intern falangstrid. Efterspelet uppfattar jag som ett populistiskt massmedialt spel.

För det första så gick Stefan Löfven ut för en vecka sedan och påtalade ”att det inte är förenligt att företräda Muslimska föreningen” där intolerans mot andra människors lika berättigande finns inskrivet i deras stadgar samtidigt som han ska företräda jämställdhetens socialdemokrati i styrelsen”.

Därmed är ju den fråga som i dag ständigt framställs från massmedia: ”varför måste Omar lämna uppdraget?” besvarad.

Jag har inte uppfattat det som att muslimer inte får plats i samhället, utan det är muslimer som inte har en demokratiskt accepterad tolerans mot andra människors jämställdhet som starkt ska ifrågasättas. Även av massmedia.

För det andra så är det lätt i dag att hitta uttalanden från flera muslimska imamer som verkar i Sverige. Bland annat följande uttalande: ”Man kan inte vara både muslim och islamist. Man kan inte säga sig följa islams lära samtidigt som man förespråkar det Muslimska Brödraskapets ideologi. En muslim kan inte försvara ett tankesätt där exempelvis intolerans mot andra människor förekommer.”

Beträffande valet på kongressen så är det som hände inte Omars fel utan valberedningens och de som nominerat. En kristen företrädare som för några år sedan i massmedia ansåg att homosexuella är en cancersvulst i samhället skulle inte heller ha kommit in i socialdemokratiska partistyrelsen. Det finns ingen islamofobi i det som händer nu. Muslimer är välkomna in i demokratin.

Åsbro

”Ferga”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons