Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När blir Järntorget klart?

Annons

Under cirka två månader har jag sett ombyggnationen av Storbron och Järntorget och dess 4-8 arbetare som jobbar måndag till torsdag klockan 7 till 16.30, kanske en halv fredag också?

Vem är du Grottmänniska – om man får utrycka kommunens egna ord – som ansvarar för Storbron samt Järntorgets ombyggnad och färdigställande?

Jag skäms när jag åker upp på stan och ännu mer när jag får besökare till företaget där jag jobbar som ofta bor på Stora Hotellet. De undrar varför det aldrig blir klart. Det gör jag också. När blir det klart?

Kan ni som ansvarar för den här, och annan ombyggnation i de centrala delarna av Örebro eller av centrala vägar i och runt Örebro, se till att göra en upphandling som sker på kortast tid. Gå en kurs eller köp tjänsten av någon som kan göra upphandlingar! Jag var i Göteborg i våras där de byggde om ett torg och jobbade dygnet runt för att bli klara till på fredag, enligt en av arbetarna. Vad tror ni om att göra en sådan upphandling och beställning?

Börja med det snarast så att vi invånare inte behöver skämmas över stan!

Örebro satsar väl rätt stora pengar på deltagande på evenemang som Turmässan, Melodifestivalen och liknande arrangemang för att få hit besökare.

Och vad har vi att visa?

Ett bygge som står stilla mitt i stan och soptunnor med ”grottmänniska” på. Tack, ni som beställt detta!

När blir det klart med de 4 – 8 man som jobbar där?

Gör mig till en stolt örebroare, inte en besviken som du beställaren på kommunen vill kalla grottmänniska inför besökarna!

"Hassan"

Örebro

Svar direkt

Det pågående arbetet med att bygga om Storbron och Järntorget ska enligt tidsplanen vara färdigt i december. Arbetet följer så här långt planen. Ett etappmål är den 21 augusti då arbetsplatsen kommer att städas av för att ge plats åt firandet av jubileet ”Örebro 2010”. Efter detta återupptas arbetet på de delar som då ännu inte är färdiga, bland annat kommer den nya fontänen på järntorget gjutas.

Frågan om tidsplanen för ett byggprojekt är en viktig fråga. Önskemålet är naturligtvis att projektet ska bli klart så snabbt som möjligt. Mot detta står kostnaden för projektet, som naturligtvis ska vara så låg som möjligt. Här gäller det att försöka finna en rimlig balans. Innan upphandlingen gjordes av ombyggnaden av Storbron och Järntorget tog kommunen fram en kalkyl över hur denna balans skulle kunna se ut för projektet. Alltså hur en möjlig tidsplan till ett rimligt, och inom den kommunala budgeten möjligt, pris skulle se ut.

Vi beklagar naturligtvis att du upplever perioden med ombyggnad som besvärlig. Samtidigt hoppas vi att du ska bli nöjd med det färdiga resultatet och då kunna känna stolthet när du visar upp Örebro för dina besökare.

Martin Willén,

tf stadsbyggnadschef

Magnus Carlberg

landskapsarkitekt

Örebro kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons