Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omotiverat med vargjakt

Annons

Nu kommer det att hända igen, en ny avskjutning av vargen är på gång för det har regeringen bestämt och Naturvårdsverket har bara att lyda order. Naturvårdsverket har därför i sin underdånighet beslutat att ytterligare tjugotalet vargar får fällas med början den 15 januari, och får pågå till den 15 februari 2011.

Vargar får fällas i sex län. Sex i Värmland, tre i Gävleborg, sex i Dalarna, två i Örebro län och två i Götaland. Kan detta vara en begynnande smygjakt som är början till en skövling av ett av det ståtligaste rovdjur man skådat? Detta djur beter sig inte sämre på något sätt än andra rovdjur.

Den största och mesta lobbyverksamheten för jakt kommer vad jag förstår från egoistiska älgjägare som känner att deras revirtänkande om älgköttet är hotat. Vi har varit försiktiga i år, skyller Naturvårdsverket ifrån sig med, och hänvisar till vad forskningen har rekommenderat. Jag tycker att det låter som om man stryker lite medhårs.

Susanna Löfgren från Naturvårdsverket skryter lite extra med att cirka 3 000 jägare har anmält sig till vargjakten. Min uppfattning är att dessa vargjägare är en hoper i vildawesternformat skjutglada prisjägare för att inför sina affärsbekanta och vänner storskryta, bravera och skrodera brett med att man minsann har skjutit en varg men också ett väldigt litet rovdjur.

Nora

Anders Dannedahl

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons