Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppna julkalendern för Jesus

Annons
En klappa som användes då årets julkalender spelades in. Insändarskribenten tycker att julens budskap försvinner i ett program som borde ha det med.

En av mina nyanlända vänner ställde igår en mycket bra fråga. Bakgrunden är att han i skolan varje dag tittar på Julkalendern tillsammans med sin klass. Frågan var ungefär så här: ”Varför handlar Julkalendern inte om Jesus?” Det är ju en högst berättigad fråga! För honom var det självklart att Julkalendern borde handla om Jesus och den första Julen. Jag är beredd att hålla med honom. Det borde i alla fall finnas spår efter en sådan händelse som påverkat vår historia så pass mycket, t o m vår tideräkning är ju efter denna person.

Jag tror att vi gör oss själva en björntjänst när vi i vårt land är så rädda för religiös påverkan i det offentliga rummet. Vi ska inte pådyvla någon en tro, det är viktigt. Men, nu är det ju faktiskt så att hela Västvärlden är uppbyggd på kristendomen. Det handlar om en tusenårig historia. Detta kan vi inte förneka. Att då förvägra nästa generation denna information eller denna bakgrund till vårt samhälle, menar jag är djupt felaktigt.

Sen tror jag inte heller att det är möjligt att ha en miljö fri från religiös påverkan. En icke-tro, är ju faktiskt också en tro! Det brukar i vardagligt tal kallas för ateism. Varför ska denna ism ha företräde i riksdag och regering och sen vidare till Sveriges Television? Varför kan inte SVT göra en Julkalender värd namnet?

Josef Sjöberg

Lekeberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons