Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro borde bli kulturstad

Annons

Jag hade fel. Tänk vad skönt att kunna erkänna. Samtalsämnet för många har i sommar kretsat kring Open Art och kaninen på Stortorget. Jag tyckte att den var för stor och skymde Nicolaikyrkan och placerades för nära vårt fina rådhus.

Så fel jag hade!

Efter all publicering tror jag att de flesta har vunnit på att en stor och gul kanin ligger där på torget och låter sig klappas och fotograferas. Jag har suttit på serveringar i närheten och sett föräldrar, mor- och farföräldrar med sina telningar som vill hälsa på jättekaninen. Open Art bjuder oss att på många olika platser få upplevelser som vi gratis kan ta del av. Vilken kreativitet som finns! Många turister har säkert stannat till i vår vackra stad i sommar. Örebro är fantastisk med fina utmärkelser. som idrotts- och föreningsstad.

Nu är det dags att ta steget för att bli årets kulturstad. Kulturen behöver mötesplatser och förutsättningarna finns med så mycket kultur i olika former. Mycket händer redan nu och planeringen för 2012 är säkert redan i gång.

Det har varit en minnesrik sommar alla inblandade och ett extra tack till alla som medverkat i Länsteaterns uppsättning av Fröken Julie, som har spelats på den vackra spelplatsen vid Karlslunds Herrgård.

Kerstin Cederström

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons