Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK behöver vårt fulla stöd

Annons

Oavsett vilket engagemang och intresse man väljer att ägna fotbollen och stadens allsvenska herrlag ÖSK, så kan vi nu konstatera att laget genomgår en kris. Krisen består i ett sportsligt resultat långt under det förväntade. I kristider är det alltid viktigt att samla sina krafter och lita till sina vänner. Det gäller att behålla tron på sin kapacitet och samtidigt ha förmåga att tänka om och se över sitt sätt att arbeta.

ÖSK som organisation, tränare och spelare lever nu under en oerhörd press. För att de ska kunna fokusera på sin uppgift behöver de arbetsro. Alla vi som engagerat följer ÖSK har därför en mycket viktig uppgift. Att stötta och uppmuntra. Det är i motgång man behöver sina vänner som mest, och det är även då man upptäcker vilka som verkligen är ens vänner. Det är bara ÖSK själva som kan hitta vägen ut ur krisen och det är bara genom att visa vårt stöd som vi i omvärlden kan hjälpa till.

Jag vill med detta brev visa att jag stödjer ÖSK och tror på organisationens förmåga att klara situationen. Jag är också övertygad om att chanserna till framgång ökar dramatiskt om alla spelare och ledare verkligen känner att de har hela staden med sig i sin kamp. För en sak kan vi vara övertygade om, ingen vill att ÖSK ska vara i denna situation. Alla är beredda att göra sitt yttersta för att börja vinna matcher. Men när motgången kommer får man ingenting gratis. Jo, en sak kan faktiskt ÖSK få gratis, och det är vårt helhjärtade stöd.

Jag vill därför att du, och alla örebroare, visar ÖSK att här i Örebro är vi inte bara medgångssupportrar. Vi står uppför laget även i motgång. Om vi till varje hemmamatch fyller läktarna med hoppfulla supportrar så har vi gjort allt vi kan. Sedan är det upp till ÖSK själva att göra resten av jobbet. I det arbetet har de mitt fulla stöd!

Rektor Örebro universitet

Jens Schollin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons