Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Palme hade inte varit tyst

Annons

Gyttorp. Hur kan media i väst, NA:s skribenter inräknade, fortsätta att blint följa och tro på vad USA och Nato uttalar sig om när det gäller konflikter och regimer i andra länder? Oavsett vad FN, Ryssland, Kina eller någon annan säger går man in i land efter land och skapar ”demokrati”.

Det krävs ingen högre IQ för att förstå att det handlar om olja och andra resurser. Folket i dessa länder skiter man fullständigt i, tro inget annat. För hur villiga var man att avstyra folkmord i till exempel Rwanda eller något annat land som ligger utanför intressesfären?

Den tjänstvilliga pressen i väst skriver precis det som USA vill, oavsett hur absurt det låter. Den ”arabiska våren” är beställd av saudierna som är USA:s bästa kompisar med tanke på alla miljarder man har investerat och de vill inte ha starka ledare i arabländer som inte går i deras riktning. Och visst är det trevligt i alla dessa länder nu, Libyen, Irak, Afghanistan med flera, där man har bidragit till ett utdraget blodbad med vapen och bomber?

Visst är det härligt med ett så fredsälskande land som USA som aldrig haft ett krig inom sina egna gränser (inbördeskriget inte inräknat) med en så fredsälskande president som till och med har fått Nobels fredspris. Reagan kallade Sovjet för ondskans imperium och man säger ofta att Hitler var galen som ville ha världsherravälde.

Jag undrar vad man skriver om vår tid om 100 år, vilken roll USA spelat i alla blodiga konflikter? Inget förmodligen, för segraren skriver ju historien som bekant. Och all media i väst följer lydigt med. Jag ryser när jag tänker på vilken grogrund för terrorister man skapar i alla dessa länder som bara blir fler och fler, inte färre. ”The war on terror”. Jovisst, blaha blaha. Säga vad man vill om Olof Palme som politiker eller person men han hade inte hållit tyst i dag.

Gyttorp

”Eddie”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons