Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partistödet berör fler än M

Annons

Det morras i riksdagen över att Moderaterna inte vill offentliggöra namnen på dem som stöder partiet ekonomiskt.

Jag undrar varför man hackar på just Moderaterna? Lägger alla andra partier ut sina sympatisörers namn i pressen om de skickar en slant till sina favoriter? Och i så fall varför? Vill man tacka dem för stödet, eller vill man visa att man faktiskt har folk som vill offra pengar på dem? Prestigevinst minsann! Eller för att de förhoppningsvis ska vidta åtgärd eller i alla fall försöka få partiet/-er att stöda deras förhoppningar/förslag?

Kan det vara andra, djupare orsaker som får dem att anklaga Moderaterna? Jag vill inte nämna till exempel avundsjuka eftersom de sannolikt alltså inte vet hur många miljoner M drar ihop till sin verksamhet – fullt naturligt, för partiet förstås men också för den ädle givaren! Hur bör samhället hantera idrottsmäns eller idrottsföreningars penningstöd från fansen? Offentliggöra med namn och adress plus summor?

Ideella föreningar som får många bidrag som enligt räkenskaperna går till välgörenhet visar väl oftast vad det handlar om redan nu! Naturligtvis i förhoppningen att flera personer eller organisationer ska ställa upp och helst förstås med ännu mer pengar!

Jag kan inte förstå den ibland ilskna ton som används, rent av hatisk och inte minst då mot Moderaterna som med all rätt värnar om sina välgörare vars bidrag är självklart välkomna som de borde kunna var för alla partier i demokratins namn.

Jag tycker nog att gnället är mycket missvisande för att inte säga märkligt!

Örebro

Kjell Grane (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons