Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planering är viktigt för att få ett samhälle att fungera

Annons
Det anordnas många evenemang i Örebro som är intressanta för hela länet. Här finns även många arbetsplatser där invånare från hela länet pendlar in till. Både de som bor i Örebro och de som bor utanför är viktiga för staden.

Alla betalar vi skatt oavsett var vi bor, men olika mycket beroende på vad vi tjänar, köper och äger. Detta innebär att även de som inte bor i innersta Örebro är med och finansierar till exempel USÖ, polis, brandkår, etcetera.

Alla vill ha utbudet en stor stad kan ge. Vill man bo i staden nära till allt, ja, då har man valt bort livet på landet. I kranskommunerna kämpar man för att få behålla sjukvård och annat nödvändigt för att få livet att fungera. Kampen är hård. Trots att alla betalar skatt.

Det ska centraliseras, läggas ner och de som arbetar tvingas att pendla. Därför måste alla pendla, alla de som bor i periferin ska söka vård med mera centralt.

Sluta gnälla över alla de som kämpar för att få livet att gå ihop. Om alla som pendlar skulle sluta, skulle många arbetsplatser gapa tomma. Att bo nära allt har också sitt pris.

Jag väntar fortfarande på att järnvägen ska byggas ut med tågstationer vid varje by för att jag ska kunna jobba och försörja mig och ändå hinna med att träffa min familj. Det skulle vara fint med buss som tog mig dit jag ska utan att krångla. Men så ser det inte ut än på länge.

Det hade inte behövt vara så igenkorkat i stadstrafiken om de hållbara trafiklösningarna som lades fram redan på 1980 och -90 talen hade förverkligats. Det går att växa utan värk om man bygger i rätt ordning med tanke på framtiden. Skebäcksbron är bara ett exempel på idiotin som rått senare decennier. Den skulle ha dimensionerats rätt från början. God planering spar både tid och pengar.

”Hjärterum ger stjärterum”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons