Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Potthål ställer till bekymmer

Annons

Örebro. I våras eller på försommaren utlovade ansvariga tjänstemän på kommunen att alla ”potthål” skulle vara lagade inom en treveckorsperiod. Var blev den perioden placerad? Under nästa år kanske?

Vi bor på Södra Lillåstrand, som har ett stort antal hål i gatan. Tänk om och när en cyklist kör ner i dem. Katastrof!

Min hustru gick från stan, via Skolgatan norrut, i förra veckan. Hon ramlade illa i ett potthål på trottoaren. Som tur var uppstod inga allvarliga skador. Axeln fick dock en smäll som hon fortfarande känner av. När dyker asfaltläggare upp på norr för reparation?

Nu är det tänkt att stan ska expandera på norr. Två kommunalråd visade med stor stolthet upp en plan på ett jättestort bostadsområde vid Svampen. Den så kallade mejeritomten ska bebyggas med cirka 600 lägenheter. Inga parkeringsmöjligheter presenterades. Var ska alla bilar parkeras? Hur man än tittade på skissen i NA, upptäckte man varken garage eller parkeringsplatser. De kanske var placerade under husen?

Förhållandet är det samma i våra kvarter. Tur man bokade garageplats innan inflyttning. Alla gäster får dock köra runt i kvarteren och leta efter parkeringsplats. Var det inte så förr i stan, när den gamla byggplanen gällde, att varje hus skulle ha uppställningsplats för 0,9 bilar per lägenhet? Åkte den planen i papperskorgen? Leta fram den och tillämpa den.

Örebro

Lennart Jansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons