Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Putin bättre än sitt rykte

Annons

Det skrivs ofta om hur neutrala och objektiva vi är i svensk media. Det tycker inte jag. Allt som rör Ryssland sägs, visas och skrivs med en negativ klang. Det är antingen Putin-diktatur, gangsters, korruption, Tjetjenien, alkoholism eller brott mot mänskliga rättigheter på tapeten om man skriver om Ryssland.

Nu senast om presidentvalet. Jag har följt det noga på ett flertal ryska tv-kanaler och inte bara ”Putintrogna”. Det skrivs att människor blev arresterade när oppositionen hade massmöte dagen efter valet. Det sägs dock inget om att tillståndet hade gått ut och när polisen en timme efter utsatt tid bad folk att skingras gick ledarna för den så kallade oppositionen upp på scen och sa att ”vi går ingenstans”. Två ledare för ”oppositionen” nämns, Udaltsov och Lemonov. Den förra sa redan innan valet att valresultatet inte skulle erkännas, den andre leder en rörelse som väl närmast kan liknas vid VAM ”vitt ariskt motstånd”. Härliga representanter för demokratin, eller hur?

Putin är folkvald för ingen tror väl på att det går att fuska sig till 64 procent av rösterna när över 100 miljoner röstar? Jag har en teori om varför väst inte vill ha Putin. Han är stark och står för ett starkt Ryssland och det vill ingen ha utom ryssarna. Nu finns en medelklass som har bil, reser utomlands, äger sitt boende med mera. Ryssland har betalat sina skulder.

I butikerna finns allt. Man kan starta eget företag och så vidare. Allt detta på 20 år, mestadels under Putins styre. Och det i ett land som på mindre än 100 år har genomlidit två världskrig, en revolution, ett inbördeskrig, 70 år av kommunistisk diktatur och vanstyre, kollaps av hela samhället i början på 90-talet med ohejdad kriminalitet.

Hade Sverige gått igenom samma umbäranden hade vi suttit i ruinerna nu. Släpp ryss-skräcken, det är 303 år sedan Poltava!

Gyttorp

”Eddie”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons