Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Putin bör ändra livsstil

I somras tog Europas ledande chefredaktörer bladet från munnen. Europas ledare uppmanades att vidta rejäla ekonomiska och politiska sanktioner mot Putin.

Annons

Uppropet publicerades i DN och är undertecknat av Adam Michnik, chefredaktör för Gazeta Wyborcza och ledande dissident i Polen under kommuniståren, och DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

I uppropet anklagas väst för att tyst tolerera Putins aggressivitet som kränker andra länders suveränitet: Moldaviens och Georgiens och främst av alla Ukrainas.

Under sin årliga presskonferens i World Trade Centers lokaler i Moskva i december ger Putin svar på tal.

Natos utvidgning österut är den nya muren. Det är huvudproblemet i de internationella relationerna med väst. Lösningen är att sluta bygga denna mur, svarar Putin under presskonferensen.

Putin kan själv påbörja rivningen av muren genom att lägga ner inblandningen och stödet till ryska separatister i östra Ukraina. Faller den ”politiska muren” påverkar fallet även sanktionerna mot Ryssland.

Putins förtroendekapital växer med att han slutar visa aggressivitet mot andra länders suveränitet. Det innebär också ett fredligt närmande till väst ...

Att avlägga nyårslöfte är att vilja förändra sin livsstil. En livsstilsförändring värd namnet är att Putin visar intresse för ryskt medlemskap i EU. Varför inte ändra sin kampsportinriktade livsstil och jobba för att vinna fredspriset. Det är finare än att ha svart bälte i kampsport.

Bergslagen

Claes Thulin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons