Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S bör ta avstånd från Juholt

Annons

Att Håkan Juholt under flera år, sedan 2007, tillförskansat sig mer i ersättning än vad han varit berättigad till är en större skandal än vad sossepolitiker inser. Hade en löntagare gjort motsvarande, låt säga tagit upp mer i reseersättningar hade han eller hon fått avsked från sin arbetsgivare under förnedrande former och blivit polisanmäld, och förmodligen dömd för bedrägeri, och detta för betydligt mindre belopp än 160 000 kronor.

Det är Håkan Juholts sambo ett bra exempel på, som fick sparken från sin arbetsgivare och dömdes i domstol då hon bedragit sin arbetsgivare på pengar.

Jag blir ytterligare bestört när jag läser synpunkter, från i länet ledande sossar som Lena Baastad och Marie-Louise Forsberg-Fransson, som inte tar mer avstånd än att konstatera att det är konstigt och klantigt, och att Mona straffades hårdare.

Att sossenomenklaturan inte tar större avstånd och kräver partiledarens avgång, visar hur långt maktfullkomligheten och korruptionen gått bland politiker. Man får göra vad man vill med skattebetalarnas pengar, och kommer någon på en, är man bara lite klantig, och betalar man tillbaka så är allt ur världen.

Ingen annan kategori i samhället kan göra eller leva så, och ni politiker ska vara föredömen. Att Juholt nu ber om ursäkt och lovar betala tillbaka, och på det viset försöker komma undan det hela, ger en möjlighet att agera från medias och andra politikers sida, och visa var gränserna går.

Är det ok att begå brott, och sedan när det uppdagas be om ursäkt och slippa undan allt ansvar, och vad skickar det för signaler till medborgarna och alla skattebetalare?

Det är uppenbart att den representativa demokratin, genom åren har korrumperats, och gått in i dekadens och maktfullkomlighet. Vi har fått något som man kan kalla politikernas diktatur, enligt mitt tycke.

Örebro

”Bestört”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons