Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saknar den vänliga kassörskan

Annons

Örebro. För ett antal år sedan sjöng Göran Ringbom om den snälla, omtänksamma butikskassörskan. Var finns hon i dag, ja inte i min närbutik i alla fall. I början av november annonserade ”min” butik om dagens pris på rågsiktskakor, butiken öppnar kl 07, jag handlade kl 11.55, naturligtvis fick jag betala fullt pris.

Kassörskan anropar föreståndaren, som heller inget vet, men kollar dagens tidning, förstår att jag har rätt, och nämner att det ej var inlagt i datasystemet. Kassörskan tar mitt kvitto, rättar i kassan, säger att pengar finns i myntskålen. Något liknande ursäkt, som man var lärd att säga förr vid ett fel, hördes inte från någon. För att vara lite spydig så bad jag om ursäkt att jag besvärat, fick svaret att det gjorde inget!

Ack så långt från butikens spegel, ansiktet utåt som det var förr, har vi kommit. I dag är tydligen butikspersonal endast robotar, något som kunderna bör besvära så lite som möjligt. Ja, vissa affärer är ju på väg att avskaffa kassörskan helt, där stoppar man in sin Shop-Express efter avslutat köp i ett fack och betalar med att dra sitt kontokort. Oh så tråkigt, fort, snabbt och utan att behöva se någon, ja, tur kanske att man snart får lämna denna jord.

Örebro

”Johan”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons