Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkt skatt på arbete ger fler jobb

Annons

Höga skatter på arbete är ju något som våra sossar satsat på. Är det verkligen rätt politik? Borde det inte vara tvärtom? Låg skatt på arbete måste väl ändå ge fler arbetstillfällen, eller hur?

Jag kommer ihåg när vi hade en Konsum-butik i stort sett inom varje kvarter, i dag är de lätt räknade. Varför har de lagts ner? Jag vet, det beror på den höga lönekostnaden. Sossepolitik i andra fall är att sätta hög skatt på till exempel alkohol och bensin. Då kommer vi inte ha råd att köpa dessa varor, men när det gäller arbete gör man samma sak. Låter inte det underligt, det går ju stick i stäv mot det första?

Ja så är det, sossarna vill att vi ska vara beroende av samhället och leva på bidrag, men är inte det här att bita sig i rumpan? Ju mindre arbetstillfällen desto mindre skatteintäkter för kommun och landsting. Det borde väl ändå sossarna förstå, eller gör de inte det?

Den borgerliga alliansen har insett detta och sänker skatterna för dem som arbetar. Men det räcker inte, de måste även sänka skatten för arbetsgivarna. Som det är nu gynnas de inte alls. De har exakt samma lönekostnad som tidigare.

Självklart borde man som politiker inse att sänkt skatt på arbete ger fler arbetstillfällen, speciellt när man har helt klart för sig att höjd skatt gör att det köps mindre, som till exempel alkohol och bensin.

Nu kan man ju även konstatera att neddragningen av personal ökar lavinartat även inom det offentliga. Har vi inte råd att ha personal för vårt välbefinnande och med världens högsta skatter, då är det ett fundamentalt fel.

Fundera över varför fler och fler företag läggs ned och var man spar in på personal inom det offentliga. Det borde inte vara så utan snarare tvärtom, vår befolkning ökar ju.

Örebro

Tyrone Waerner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons