Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt upp fartkameror utanför skolorna

Annons

Hallsberg. Nu får man väl ändå börja fundera på vad som ger en god trafiksäkerhet. Fartkameror på en rak 70-sträcka? På landsvägar sker olyckor med allvarliga skador eller till och med dödsfall när dåligt planerade omkörningar görs. Ställ i stället upp fartkameror utanför skolor och dagis där folk vanligtvis åker rally. Där kan det göra stor skillnad på säkerheten.

På landsvägen är det omkörningarna som oftast leder till olyckor. Då är det väl ur ett säkerhetsmässigt perspektiv bättre att bygga så kallad mötesfri väg på sträckor som är hårt trafikerade och olycksdrabbade, och således få bort de farliga omkörningarna helt och hållet. Ser man till priset på 500 000 kr för en fartkamera samt 50 000 kr per år i underhåll så blir det mycket pengar som man i stället kunde lägga på att bygga säkrare vägar.

Nollvisionen nås inte genom att sätta upp kameror på raksträckor, detta ger bara fler omkörningar i kurvor med skymd sikt vilket i stället skapar fler farliga situationer. Visst det är upp till föraren att se till att omkörningar sker utan fara för andra men så ser det inte ut i verkligheten, vilket är något vi bör anpassa väg och vägövervakning till för att passa vårt svenska trafikklimat.

Hallsberg

”Oroad trafikant”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons