Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD:s politik på riksplanet riskerar ekonomin och välfärden - i Hallsberg har de ingen politik

Annons
Hur ska Hallsberg styras? Torbjörn Appelqvist, Moderaterna, svarar på varför det inte är aktuellt att styra tillsammans med SD.

Svar till ”Moderatväljare” som önskar att M tar stöd av SD i Hallsberg i NA den 3 november

Den politik SD för fram på riksplan är inte bara att de målar upp invandrare som enbart ett problem utan också protektionistiskt. Västvärldens ekonomi bygger på att även företagen från mindre länder som Sverige kan handla med minsta möjliga hinder både på EU- och världsmarknaden. Vårt land med de stora multinationella företagen behöver både denna stora marknad och arbetskraftsinvandring. Med den åldrande befolkning vi har kommande år så blir det brist på arbetskraft för industrin och den offentliga sektorn. Här behöver vi en kontrollerad invandring. Vi ser i och med detta att SD:s politik riskerar ekonomin och välfärden.

Om Alliansen kan föra fram en bra politik i olika nämnder så tror jag att olika partier kan tänka sig att stödja detta.

På lokal nivå kan man naturligtvis säga att det är något helt annat som gäller. Men i Hallsberg, i samband med valet sa SD att de inte behövde något lokalt program eftersom väljarna vet vad SD står för på riksnivå! Därmed har SD inte deklarerat vad de vill åstadkomma/förändra på lokal nivå.

Om vi sen ser på hur valresultatet blev i Hallsberg gav resultatet röd/gröna blocket 22 ledamöter av 45 i fullmäktige det vill säga 1 mandat från majoritet. Vi vet att förra valperioden hade SD 6 mandat men var oftast två eller tre från partiet närvarande i kommunfullmäktige. Detta gör att det röd/gröna blocket oftast är i majoritet i Hallsberg. Valresultatet ger att Socialdemokraternas minoritetsstyre inte kommer att få majoritet i alla nämnderna. Om Alliansen kan föra fram en bra politik i olika nämnder så tror jag att olika partier kan tänka sig att stödja detta. Jag vill självklart kunna prata med företrädare från alla partier i Hallsbergspolitiken, sen står V och SD långt ifrån oss för att det skall var ett alternativ att styra tillsammans med. Dessutom är det här beslutet taget tillsammans i en enig Allians.

Torbjörn Appelqvist

Moderaterna i Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons