Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta att tillverka vapen som användas att döda andra människor!

Annons
I ett krig och i en terrorattack dör inte bara en president eller soldater utan det dör många som inte har med kriget och terrorattacken att göra.

Jag tycker verkligen att vapentillverkning borde stoppas för att 250 000 människor i världen dör på grund av vapen varje år enligt globalnews.ca. Är inte det för mycket?

För det första måste vi tänka efter att det vi tillverkar hamnar i rätt händer. Jo, 42 länder är demokratier men vapen behövs för att bevara freden och enligt Global Terrorism Index år 2014 begicks 10 000 terrorattacker i världen. Var ifrån har de fått tillräckligt vapen till det?

För det andra tycker jag att vapen bara används för att döda folk. I ett krig och i en terrorattack dör inte bara en president eller soldater utan det dör många som inte har med kriget och terrorattacken att göra. Det förstör ju många familjers liv för de har tappat sina män och äldsta söner samt det kan vara många som tappat sina ben eller armar. Dessutom blir många blinda och döva.

För det tredje när vi kan prata varför ska vi bråka? Det verkar som att nästan alla har förstått det. Man svarar inte våld med våld istället löser man problemet med att prata. Så jag tycker att tillverka vapen är onödigt. Jag förstår att poliser blir obeväpnade men de har ju pepparsprej och elpistol. Jag har själv upplevt pepparsprej så jag vet att man kan mota fyra personer med en pepparsprej så jag tycker att vapen är onödigt att polisen har med sig.

”Vapenmotståndaren”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons