Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta sälja ut statliga och kommunala anläggningar

Annons

Nu är det väl dags att tänka till när det gäller att sälja ut statliga och kommunala anläggningar. Se hur det gått med avreglering av el. Nu står vi där och låter privat girighet styra elpriserna. Vattenfall och Eon är ett av de mest lönsamma företagen, stora vinster varje år som vi el-köpare står för. Tänk om Örebro kommun fortfarande ägt före detta Örebro Energi, då hade vi haft rätt pris, och även om de följt marknadsprissättningen så hade det tillfallit kommuninvånarna.

Trots tidigare misstag så är vi nu på väg att sälja ut delar av ett av kommunens bästa tillgångar, Öbo. Av vilken anledning ska det säljas ut? Och vad är vitsen med att sälja ut och samtidigt bygga nytt? Om det är som de privata fastighetsägarna i stan tycker, att de kan förvalta fastigheterna bättre, då är det väl fel ledning i Öbo som inte klarar av samma uppgift som de privata. Varför vill de privata fastighetsägarna köpa delar av Öbo? Självklart för att det inte finns annat att köpa i Örebro, alla fastighetsägare håller i sina fastigheter eftersom det är en fantastiskt bra investering och avkastning. Tycker att själva trycket från privata fastighetsägare att sälja ut delar av Öbo visar på vad som är rätt eller fel. Om ett antal år kommer det att visa sig, precis som med Örebro Energi, att det hade varit klart bättre att behålla. Om det är nuvarande regim i Örebro som vill sälja för att få loss pengar så är det mycket kortsiktigt. Är det intressant för de privata så är det intressant för kommunen. Just detta att se hur sugna de privata är att förvärva visar på affärens betydelse. Fastigheter har och kommer att förbli en bra investering. Och varför ska inte en kommun se om sitt hus och göra de rätta investeringarna för att på sikt, och inte bara kortsiktigt, tjäna samma pengar som andra kan. Om dessa privata kan finansiera köp så kan väl Öbo låna upp motsvarande till ev eventuella reparationsbehov.

Om Alliansen säljer ut så kommer vi att om några få år bevittna hur dessa privata fastighetsägare erhåller en bra avkastning och därmed kan köpa upp alltmer av Öbo:s bestånd.

Örebro

”Fastighetsägare”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons