Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stå inte bara och titta på

Annons

Om fler människor förstod att engagera sig i politiken och politiken i människor skulle det se helt annorlunda ut. Politiken söker inte människor dit av en anledning och det bör vi förstå. Det är stor brist på politiskt intresserade människor och därmed människor som vill nå ut med sina åsikter. Jag hävdar att demokratin är byggd på människors deltagande och om det inte fungerar så fungerar inte heller demokratin.

Hur kan vi bara handfallet se på och låta detta raserande av vårt land fortgå? Låta bli att höras då skola, barnomsorg, äldrevård, handikappomsorg, a-kassesystem, försäkringskassa och allt annat vi byggt upp raseras? Det är för mig en gåta.

Ensam är det svårt att påverka men tillsammans och genom att fler upprörs kan vi bli starka i våra krav. Välja våra ledare med omsorg och inte som nu, bara låta det vara. Hur ser det ut i vårt land i dag och är vi verkligen nöjda?

Är det okej att låta ekonomiska vinstintressen styra landet medan folk blir utförsäkrade på rad in i en verklighet utan några fördelar? Att kriminaliteten ökar och otryggheten växer sig allt starkare? Att vårdarbetare inte längre anställs efter kompetens och erfarenhet utan att billigast går först? Att även flera av vårdsektorns chefer får arbeta utan rätt utbildning och erfarenhet av sitt område? Att våra politiker inte själva arbetat på ”golvet” utan lutar sig mot akademiska betyg och fina ord? Vart leder det? Vad händer och vad tror vi det går att uppnå med detta? Det borde ske demonstrationer, vi borde uppröras och säga ifrån. Kräva rättvisa och det vi vill ha genom ett gemensamt engagemang. Var har det tagit vägen och vad händer i denna tid då demokrati endast är ett fint ord på papper. Det undrar jag?

”Mia N”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons