Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveket mot en miljon väljare

Annons
Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) valde att göra upp med S-MP. Ulf Kristersson (M) valdes bort.

Vi har under det senaste halvåret bevittnat det största sveket i svensk politisk historia. Två partier har förvandlat cirka en miljon borgerliga röster till en grundsten för en S-MP-regering för fyra år framåt. Något som har spelat en avgörande roll i sammanhanget är bedömningen av de två ytterpartierna.

När det gäller SD är det ett ständigt tal om deras ”nazistiska rötter”. Jag inser att de har varit mycket dåliga på att rensa bort de värsta rötäggen längst ut på högerkanten, något som gjort att undertecknad inte röstat på dem. Men jag har ändå full förståelse för att över en miljon gjorde det, med tanke på hur svenska myndigheter sköter migrations- och integrationspolitiken. Jag är övertygad om att det flesta tycker som jag, att en viss invandring berikar vårt land, men att det finns en gräns för vad vi kan ta emot, både för landets skull och för de som kommer hit. Och en stor bov i detta drama är ju att vi har världens naivaste och mest inkompetenta myndigheter. Några exempel:

- den totala nonchalansen mot att ta tag i det eskalerande hedersvåldet.

- det skamligt försenade arbetet med lagstiftningen mot terrorismen. Där är vi bland de sämsta i Europa, och kommer att få stora problem nu efter IS kollaps.

- enligt senaste Schengen-rapporten är våra gränskontroller bland de sämsta i Europa.

Om det andra ytterpartiet, kommunisterna, med täcknamn Vänsterpartiet, är det oroväckande tyst vad gäller deras ursprung. Därför några noteringar här:

- under Sjöstedts medlemstid i partiet har de haft upparbetade kontakter med den Nordkoreanska diktaturen och fått finansiellt stöd av Sovjetunionen. Så sent som i slutet av 1980-talet var Nordkorea, Sovjet och Kina inbjudna till partikongresser för långtgående samarbete.

- så sent som i senaste valrörelsen ansåg Sjöstedt att svenska företag so H&M och IKEA inte skulle få vara privatägda längre.

- i deras partiprogram skriver de att de största hoten mot Sverige är USA och EU. Ryssland nämns inte i sammanhanget.

- i deras lokaler i Bryssel hänger en bild på Lenin på en vägg. En man som platsar på topp 5-listan över 1900-talets största massmördare. Sjöstedt har två ”partikompisar” till på den listan, Stalin och Mao.

Det partiet väljer C och L att ta stöd av istället för ett parti som över en miljon svenskar röstat på för att de inser att landet inte klarar av hur stor invandring som helst. Undra på att politikerföraktet nått skrämmande låg nivå i det här landet.

Anders Johansson

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons