Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk sjukvård halkar efter

Annons

Örebro. Socialdemokraterna måste vara stolta. Att ha lyckats försämra svensk sjukvård så rejält! Som 40-talist kan jag konstatera detta bistra faktum. Under 40- och 50-talet hade vi en typ av husläkarsystem. Under min uppväxttid behövde mina föräldrar bara kontakta en läkare, där vi kunde få hjälp direkt. Hela världen såg upp till Sverige och svensk sjukvård ända fram till 60- och 70-talet. Vi har haft socialdemokratiskt styre under en majoritet av alla år, därför gratulerar jag dem!

Andra länder har förbättrat sin sjukvård, medan Sverige halkat efter. Dock ska erkännas, att enligt uppgift, ligger Sverige i framkant att behandla direkt livshotande sjukdomar som hjärtinfarkter och stroke. Medan majoriteten som lider av den överansträngning (med dess medicinska följder) som är orsakad av att företagen reducerar och att färre personer ska göra dubbelt så mycket arbete. Denna stora grupp får vänta orimligt länge på att träffa en läkare, och uppföljningen av patientens problem blir lidande då chansen att möta samma läkare nästa gång är mikroskopisk.

Jag har tur att vara frisk och sällan behövt störa våra läkare som kämpar mot en orimlig börda. Jag är dessutom stark att ”stå på mig” när jag behöver hjälp. Politikerna skryter över vårdgarantin som är rena parodin (om man inte har råd och ork att resa långt till ett annat sjukhus).

Under de senaste 20-30 åren har jag många gånger hört uttrycket: ”Man måste vara väldigt frisk och stark för att få komma i kontakt med sjukvården”. Det skriver jag under på!

Örebro

”40-talist”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons