Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tom p-plats en ren förlust

Annons

Det är populärt att lägga ut på entreprenad och privatisera. Att samhället sparar pengar på det är sällan fallet, och när det inte görs så tar man till andra motiveringar så som frihet och liberalisering, vilket inte heller är riktigt sant. Och denna liberalisering, denna frihet, finns i Örebro. Det är väl underbart!? Tänk att privatpersoner kan få ta del av parkeringsmarknaden! Underbart eller?

Nja det är ju inte riktigt så bra som det verkar. I stället för att det är Örebro stad som sköter parkeringarna så är två till tre aktörer och inte är det några små gulliga privata lokala parkeringsbolag utan det är megajättar som tjänar massor med pengar. I stället för Örebro stad är det i slutändan två-tre gubbar från huvudkontoren i Europa, som äger dessa bolag. Frihet? För den enskilda medborgaren då?

Jag har bifogat en bild hur det ser ut i mitt bostadsområde och grannar kan vittna om att det är så här tomt vecka efter vecka och månad efter månad. Här har Q-park tänkt att medborgarna ska parkera och betala. Ingen gör det. I stället trängs bilarna längs med gatorna, eller så parkerar man en bit längre bort.

Q-park går med förlust eftersom ingen parkerar men eftersom det är ett stort bolag så spelar det inte någon roll för dem om de går med förlust på denna lilla parkering. Dock ställer det till med problem för medborgarna och för denna stadsdel. Alla förlorar på detta och ändå fortgår det! Gör något politiker för detta är ju löjligt.

Örebro

”Henrik”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons