Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torvbrytning bättre än olja

Annons

Eftersom motståndet mot torvbrytning inom Hallsbergs kommun är så starkt inom den grönröda majoriteten känner jag att det är dags att argumentera för torvbrytning.

Arbetstillfällen – jämför Ekebymossen i Kumla som gett arbetstillfällen ända sedan 30-talet och kanske ännu längre tillbaka.

Investeringar – en modern torvtäkt kräver stora investeringar i modern teknik som landar i landet Sverige.

Oljeberoende – torv betraktas som och är en förnyelsebar energiform som ersätter en sinande och allt dyrare importerad olja.

Miljöhänsyn – när torvtäkten är ekonomiskt slut kan området enkelt återställas till en sjö för rekreation samtidigt som den ger ett betydligt vackrare intryck än nuvarande oframkomliga mosse.

En del underliga argument om oljeutsläpp och trafikbuller måste jämföras sakligt med de utsläpp som hundratals småbåtar i Tisaren och långväga oljetransporter orsakar.

Varför politiker inte tar till sig dessa argument verkar lite underligt men kan väl förklaras av bekvämlighet, man vill inte riskera sina förmåner.

I Kumla finns samma problem, en avfallshög i Kvarntorp som enligt vissa bedömare innehåller återvinningsbart material för många miljoner kronor. Varför inte sälja den med ekonomisk vinst kombinerat med resursbesparingar och arbetstillfällen?

Kumla

”Hållbara argument”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons