Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travsport är djurplågeri

Annons

Blodet rinner ur hästens mun medan den nöjda kusken står bredvid och ler. Hästen lider, men han har precis vunnit stora pengar genom att hans häst sprang snabbast. Hur kan ens detta ske? Jag blir så himla förbannad! Varför klassas inte detta som djurplågeri?

Vi piskar hästarna för att de ska springa snabbare, vi drar sönder dem i munnen och vi sätter på oss sporrar som vi trycker i deras magar för att de ska lyssna. Eller är det vi som behöver lära oss att lyssna? Vi kan ju fråga oss om detta verkligen är nödvändigt. Jag kan säga att det inte är det.

Jag rider själv utan bett och sporrar. Man behöver inte det, spelar ingen roll vem hästen är. Det måste alla människor förstå! Det finns ett enkelt sätt att få slut på detta lidande, avskaffa trav och galopp helt. Svårare är det inte.

Trav- och galoppsporten går ju helt ut på att tjäna pengar. Det är ju inget man gör för att hästen ska ha roligt eller för att den gillar att springa på det viset. För hästen kommer alltid ha det där flyktbeteendet när den måste springa onaturligt fort en längre sträcka. Den tycker inte det är kul, det kan jag lova dig. Nej, man gör det enbart för att vi människor ska tjäna pengar. Man kan få hästen att göra som man vill, genom respekt. Så jag tycker att du kan tänka på det nästa gång du satsar pengar på en häst. Hur mår hästen efter detta lopp?

Om du inte vill respektera din häst och behandla den väl så rekommenderar jag att du köper en motorcykel i stället!

Fjugesta

”Emilia 16 år”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons