Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv-film skapar motsättningar

Annons

Sannolikt finns bland jägare, som bland övriga, sjuka perversa människor. Att filmskapare skulle få tag just på dessa och få dem att ställa upp som statister i en film för att ytterligare undergräva motståndet mot jakt och jägare förefaller långsökt. Hela filmen genomsyrades av att huvuddelen var konstruerad och fejkad.

Man kan inte fara runt i våra vargrevir med avsågade hemmagjorda mauser-gevär utan att upptäckas av ortsbefolkningen eller länsstyrelsens rovdjursbevakare. Polisen skulle snabbt vara dem på spåren. En normal frisk människa skjuter inga vargar eller andra djur med flit i magen, ej heller blandar glas i köttfärs. Det där med stickor är rena tramset, vargen skulle inte svälja dessa, sannolikt inte glas heller.

Jag har läst litteratur om vargjakt från flera hundra år bakåt i tiden både från Sverige och andra länder, aldrig har nämnts att man använt fällor, detta av den enkla anledningen att vargar inte skulle gå in i dessa. Man kan heller inte mata varg med torrfoder, som visades i filmerna, som man kastade i som lockbete.

Filmen visar att man skulle spränga varg lyor med ungar, även detta är omöjligt. Forskarna och länsstyrelsens folk vet var dessa är och bevakar dem.

Sveriges Television borde hålla sig för god att visa, så kallad dokumentärfilm, som konstruerats enbart för att skapa ännu större motsättningar mellan människor, som tvingas leva och bo i glesbygd med vargen inpå knutarna och fått mycket av sin livskvalitet förstörd och vargkramarna som mestadels finns i städer och samhällen.

Ska man tro filmen ifrågasätter jag om inte även filmarna gör sig med skyldiga till lagbrott. De var med och åkte omkring i fyrhjulsdrivna bilar med avsågade gevär i högsta beredskap för att skjuta varg. De var med och lade ut glas och pinnförsedda åtlar, de var med och åtlade fällan, de var med och sprängde varg lyan där det dessutom fodras sprängningstillstånd av polisen.

Förhoppningsvis är majoriteten av NA:s läsare för kloka att gå på bluffen.

rovdjursansvarig

Jägarförbundet Kumlakretsen

Rolf Gunnarsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons