Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyst om anhöriginvandring

Annons

Varför finns det ingen öppen debatt om anhöriginvandringen från Somalia? Den 20 januari skrev Staffan Kihlström i DN en mindre artikel om att anhöriginvandringen från länder där identiteten är svår att styrka kommer att lättas upp.

Situationen i Somalia är kaotisk och därmed öppnar Sverige sina gränser för all form av anhöriginvandring från Somalia.

Migrationsverkets chef Mikael Ribbenvik citeras i DN:s artikel med orden: ”Det räcker att identiteten är sannolik”.

Hur många som kommer söka sig till resten av släkten i Sverige vet våra politiker inte, eller hur de ska kunna integrera flera tusentals nyanlända som till stor del är analfabeter.

Inför sommaren när de nya reglerna om asyl utan id-handlingar träder i kraft kommer minst 700 anhöriga till somaliska familjer i Vivalla begära uppehållstillstånd hos släkten i Örebro.

I just Vivalla har integreringen inte varit framgångsrik, många har hamnat utanför både samhället och arbetsmarknaden. Som NA redan konstaterat är andelen fattiga barnfamiljer med sex-sju barn myc-ket hög där vilket hänger ihop med att Örebro har landets största arbetslöshet. Bristande kunskaper i svenska språket är ingen fördel om du är arbetssökande.

Socialdemokraterna i Örebro som var väldigt nitiska med att ragga röster i Vivalla borde nu ge oss svaret på hur den väntande anhöriginvandringen av nysvenskar till just Vivalla ska lösas. Människor ska integreras och erbjudas jobb, lägenhet och en framtid i Örebro.

För inte har våra folkvalda lokalpolitiker tänkt sig att minst 700 människor ska hamna i bidragskarusellen? Varför är debatten död?

Kumla

”Död debatt”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons