Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbildning är avgörande för integration

Annons

Det här är min sanning om ”ett mångkulturellt” samhälle: Under mitt liv och min yrkesverksamma tid har jag träffat och samarbetat med människor från alla möjliga håll i världen. Allt från arbetsinvandrare finländare, italienare, till människor som flytt från oroshärdar som Ungern, Rumänien, Ungern, Kosovo, Bosnien, Serbien, Irak, Iran, Afghanistan, Etiopien (har jag glömt något?)

Alla har de berikat mitt liv och min arbetssituation på olika sätt. Inget problem någonstans. Alla har det gemensamt att de har en utbildning, som de antingen haft med sig eller skaffat sig här. I inget fall har de tagit jobbet från någon infödd svensk. De har helt enkelt varit hett efterfrågade på arbetsmarknaden. Mycket ambitiösa människor med mycket att ge.

De har alla en drivkraft att skapa sig en tillvaro i en lugnare värld än den de kommer ifrån. En del har flytt hals över huvud och har absolut ingenting med sig av sitt förra liv. Det är starka människor!

Jag inser också att min bild inte är den enda sanna, men sann är den, Ni som oroar er i spalterna över invandringen, har ni någon egen erfarenhet eller är ni bara ”tyckare” med en egen agenda?

Handlar inte hela frågan om utbildning? En outbildat ”svensk” ungdom får stå tillbaks på arbetsmarknaden för en utbildad ”invandrare”.

Integrerad är man antingen om man berikar vårt liv, kanske med egna seder och bruk, eller smälter in i vår kultur.

Men jag vill inte vara utan allas egenart.

”Jag dansar heller inte

små grodorna”.

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons