Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbildning ska leda till jobb

Annons

Hallsberg. Utbildning som inte leder till jobb eller ger dåliga möjligheter till fortsatta studier, är det den vägen vi ska gå? Känns det inte bättre att i stället lägga resurserna på utbildningar som till exempel fordonstekniska utbildningar där det finns mycket jobbmöjligheter inom den närmsta framtiden? Eller kanske en teknik- eller naturutbildning där man har goda möjligheter att läsa vidare, där det finns många branscher som skriker efter folk med högskola eller universitetsutbildning.

Anledningen till att ele-ver väljer en estetisk linje eller inriktning, är på grund av att eleverna tycker om att sjunga. Visst ska en utbildning vara intressant och givande, men är det meningen att skattebetalarna ska bekosta att elever får bedriva utbildningsverksamhet som är mer lik en hobby än utbildning? Dessutom leder det inte till jobb utan endast till att de kan sjunga snapsvisorna vid julbordet aningen bättre än oss andra.

I dagens samhälle där det diskuteras att skolan har knappa resurser och dåliga lärarlöner då väljer man att bekosta elevers hobbyutövande i stället för att satsa på utbildningar som leder till jobb i slutänden. Resurser som man i stället kan använda till att förbättra utbildningar som ger jobb, med flera lärare och bättre utbildningsmaterial. Då skulle vi som i slutänden kommer ut på arbetsmarknaden med högre kompetens göra att Sverige kan konkurrera med omvärlden med den ökade kunskapen.

Hallsberg

”Thale”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons