Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad händer i Örebro?

Annons

Vad händer med min stad? Våld, våldtäkter, skadegörelse och mord. De dystra nyheterna haglar tätt i media och nu verkar vi få leva med epitetet ”Våldtäktsstaden Örebro”, om man ska tro en av våra kvällstidningar.

Vad har hänt? Eller har något hänt? Kanske är det jag som insnöad, först nu insett vad Örebro egentligen är för en stad. Ska kanske acceptera situationen och leva efter förutsättningarna att inte kunna ta ut pengar på en bankomat efter klockan 19, inte kunna promenera genom en tunnel efter mörkrets inbrott, inte kunna bära smycken på stan ...

Jag skulle så gärna vilja tro att detta bara är en trend, att allt snart går tillbaka till vad det en gång var; en trygg stad med empatiska invånare. Eller har vi växt ur vår kostym som en pittoresk småstad, till att formas till en segregerad storstad med allt elände som det innebär?

Jag kanske inte har hängt med i svängarna, men jag hoppas politikerna och polisen är steget före. Att man satsar resurser på att göra staden trygg igen. Inte ens om helvetet fryser till is, tänker jag låta min dotter växa upp i den nu så kalla stad, om det fortsätter i samma riktning.

Då bosätter jag mig hellre på landsbygden där människosynen fortfarande verkar sund, där man värderar en annans liv lika högt som sitt eget, något jag saknar mer och mer i min stad, Örebro.

Örebro

”Marcus”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons