Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värdelös och naturfientlig

Annons

Vindkraft är ett ord som för en del människor tycks verka som en trollformel. Om vi bygger vindkraftverk så blir alla människor i världen och särskilt i Sverige lyckliga. Det är inte sant.

Vårt land har bara en rikedom. Det är vår natur. Det är också en rikedom för stora delar av det industriellt naturförstörda Europa. Vår natur är vårt enda hopp när alla andra inkomstkällor lämnat oss. Då är den oförstörda naturen en möjlighet för oss i Sverige att hävda oss bland länder som inte längre har den kostbarhet som vår natur ännu innebär i vårt stora glest befolkade land.

Tekniskt okunniga beslutsfattare prisar i dag den i vår geografi fullständigt värdelösa och totalt naturfientliga vindkraften. De okunniga tycks ha övertygats av koncernen Stena. Det är klart att Stena uttrycker sin vindkraftkärlek när de tillverkar och monterar vindkraftverken och sen skrotar dem när de rörliga delarna rätt snart slutar fungera.

Det är väl ingen som tror att tontunga aggregat med havererade lager kan lagas på plats? Hur då? Med helikopter? Av tillverkaren Stena? Det är troligt att ni okunniga vindkraftälskare ändå har bil och erfarenheter av krångel med den. Tänk er då om den vore placerad 200 meter upp i luften på en stålrörsmast. Vem skulle då reparera den? Bara det argumentet mot den omöjliga vindkraften räcker.

Det vore inte svårt att räkna upp många, många fler. Storskalig vindkraft är en utopi.

Vintrosa

Arne Upling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons