Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska vi sopsortera?

Annons

Vi kommuninvånare sorterar våra sopor (jag har åtta olika kärl och kassar hemma för detta). Vi håller på med kompostpåsar som ständigt håller på att spricka trots att vi gör allt för att få med så lite fukt som möjligt (varför är de så klena?). Vi lägger tid och pengar på att köra till återvinningsstationer. Får vi någonting för all vår tid och alla pengar vi lägger ner på detta? Jodå, vi får gång på gång höjda avgifter och ännu fler krav på återvinning. Inte precis vad man räknat med.

Droppen kom häromdagen när någon på kommunen sa att fastighetsägarna ansvarar för att inga kompostpåsar har frusit fast i kärlet. Har de frusit fast så blir kärlet bara delvis tömt. Anledningen är att chauffören inte ska behöva gå ut för att kolla kärlet och eventuellt slå loss påsarna med en käpp. Hur ska man kunna kolla om några påsar är fastfrusna? Ska man tömma hela kärlet kvällen innan sopbilen kommer och sedan hoppas på att det inte fryser fast igen? Man kanske ska ta ledigt från jobbet varje gång sopbilen kommer så att man kan stå bredvid och kolla att allt ramlar ur.

Vad är nästa steg, ska vi själva köra iväg soppåsarna till tippen? Vi gör nästan allting själva nu och ändå ska vi betala dyra avgifter. Förut var sopkörarna oftast två och då kunde en köra och en ta hand om kärlen. Där har det tydligen sparats in pengar vilket inte slår igenom på priserna.

Jag känner att snart struntar jag totalt i det här och slänger allt i restsoporna i stället, tidningar, glas, batterier, allt.

Dessutom börjar jag ifrågasätta vilken nytta allt detta arbete gör. Om jag har fått rätt siffror så står Sverige för två promille av världens utsläpp att koldioxid. Två promille!

Även om vi lyckades stoppa alla utsläpp av koldioxid, vilket vi givetvis inte kan, så skulle det vara en piss i havet.

Örebro

”B.C”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons