Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är hemtjänstens kunder

Annons

I trettio år har jag arbetat inom äldreomsorgen i olika befattningar, dock inte i Askersunds kommun, där jag nu bor. Hit till min forna hemkommun flyttade jag år 1988. Ända sedan 70-80-talen har jag – utan framgång – försökt få gehör för benämningen ”kund i hemtjänsten”. När jag bosatte mig i Askersund blev jag ombedd att delta i en utbildning för hemtjänstpersonal och tog naturligtvis tillfället i akt att tala mig varm för ”kund i hemtjänsten”. Ingen respons!

Sedan mitten av 90-talet har jag suttit med i kommunala pensionärsrådet och tagit alla tillfällen att föra fram benämningen ”kund”. Ingen respons!

Nu är jag själv kanske snart i behov av hemtjänst. Vi äldre har i dag en alldeles för låg status. Att kallas kund – inte brukare – skulle vara ett steg i rätt riktning. Vi betalar ju för tjänsterna! Så, vad säger Socialnämnden? Är det inte dags att göra slag i saken och kalla oss ”kunder”? I motsats till de flesta förslag kostar det här inga pengar, och det finns kommuner där förändringen har genomförts.

Gunnel Waltersson

SPF

Lerbäck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons