Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kan förbättra miljön

Annons

Det är vi människor som är miljöfarliga! Inte våra bilar, båtar eller gräsklippare. Vi använder dem och vi måste också ta ansvar för dem!

Vi måste också börja förstå att våra handlingar drabbar människor i andra delar av världen. Eller tror ni att det är alla andras fel att miljön förstörs? Vi kanske inte vet vad som händer när vi köper en tallrik laxsoppa på restaurangen?

Antag att laxen är odlad i Chile. Då har den matats med foder från en fabrik, den har behandlats med antibiotika, den fraktas till ena sidan av jorden för att rensas och sedan körts till Sverige med båt och lastbil. Och varför? Jo, för att du har bett om att få äta denna lax! Vi bär ansvaret.

Men vi ska också se den ljusa sidan. Vi kan förbättra miljön! Vi har kunskapen, pengarna, kontakterna etcetera. Och varför skulle vi inte jobba för en hållbar utveckling? Varför fortsätter vi slänga glödlampor i återvinningen för glas? Varför köper vi gymkort fastän vi tar bilen till affären?

Varför envisas vi med att blunda för denna livsfarliga situation som vi och alla människor på vårt lilla jordklot?

Så snälla! Bli miljövänlig. Det är du som gör skillnad genom att välja rätt: Köp inte onödiga kläder eller flashiga mobiler. Köp absolut Kravmärkta varor. Enkelt.

Tummen upp till dig som i din insändare i onsdags poängterade att media använder fel perspektiv när de skriver om miljöfarliga prylar såsom lågenergilampor.

Det är vi människor som är miljöproblemet! Inte något annat.

Askersund

Calle Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons