Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket parti ska jag rösta på?

Annons

Så har det än en gång visat sig att herrarna och damerna för den delen också i maktens korridorer roffar åt sig av våra skattepengar för dubbelt boende. En vanlig knegare skulle inte ens komma i närheten av att kunna göra något sådant, då skulle skattemyndigheten slå ner på en gång.

Jag har varit socialdemokrat i hela mitt liv och är nu pensionär. Efter vad Juholt gjort finns inget parti som jag kan rösta på. Det är oförlåtligt. Det vi vanliga dödliga vet är att man inte kan ta ut dubbel bosättning om man delar den med någon. Han står inte ens på kontraktet och har mage att begära höjning då hyran höjdes.

Jag har jobbat sedan jag var 14 år, flyttade till Stockholm som 15-åring för att bo inneboende och jobba på Postgirot på Vasagatan i Stockholm. Jag har aldrig utnyttjat socialen eller a-kassan, ändå får jag en pension som jag inte kan leva på på grund av att regeringarna tar våra redan inbetalade pengar. Men själva kan de roffa åt sig. Finns inte rumsrena ord för det. Och dessa politiska vildar som kan härja fritt och ändå få över 50 000 i månaden. Det är ju summor som vi får leva på i sex månader. Var finns rimligheten?

Nu ska medicinkostnaden öka från 1 800 kronor till 2 200 kronor och läkarvården från 900 kronor till 1 100 kronor. Står inte på förrän sjukresorna följer efter. Då man har en pension under 9 000 så blir det inte mycket kvar att leva av. Jag har inte råd att ha tv men har det billigaste mobila bredbandet för att kunna betala mina räkningar som annars skulle bli en extra dyr kostnad.

Avdankade politiker behöver inte söka nya jobb utan kan kvittera ut 35 000 kronor i månaden för att stå hemma och göra äppelmos, eller bosätta sig i Spanien eller Filippinerna. Är det inte dags att de får gå ut på arbetsmarknaden som alla de kastar ut dit sjuka, arbetslösa. Fram för rättvisa i samhället.

Örebro

”Skatan”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons