Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visa hänsyn vid vägarbete

Annons

Nu pågår ett vägarbete på E20 i höjd med Västhaga, som orsakar långa köer. Delvis är det de som orsakar det, och delvis alla trafikanter som ”ska först!

Att fylla vänsterfilen är så idiotiskt. Hur har ni tänkt er att till exempel ambulans ska kunna komma fram? Det kan de inte, för det står fullt av bilar i vägen. Säg att det händer något, någon råkar ut för en sjukdom och behöver akut hjälp. Men ingen når fram. Vänsterfilen och högerfilen är full. För alla har så bråttom och trycker sig före, svänger in precis innan filerna går ihop, och precis så blir det trafikstopp. För någon stannar och släpper in denna stressande människa. Fler ser sin chans och tränger sig in där också. Då stannar allt.

Varför inte ta en annan väg? Kan man undvika att åka just den biten på E20 så underlättar man både för sig själv och alla andra. Om alla kunde hålla sig på ett led så rullar trafiken på. Sakta, men säkert. Men det gör den inte om någon måste stanna för att någon annan inser att ”oj, nu går filerna ihop” måste in emellan! Nej, men det var ju bara en stor skylt 400 meter tidigare som förklarade att ”filerna går ihop”. Mycket svårt att förstå vad som skulle hända längre fram.

Samma vid olyckor. Klart man måste tränga sig på samma vis. Stanna gärna och kolla lite också. Om dessa människor nu kunde förstå att en olycka har inträffat, håll åt höger om det inte går bra att ta sig förbi utan att störa dem som arbetar på platsen.

Kanske kommer det en ambulans till? Lämna fri väg i vänsterfilen så de kommer snabbt på plats.

Sedan har vi bärgaren, för att få ordning på vägen igen måste bilen/bilarna bort. Hur ska bärgaren komma fram och få undan bilarna så trafiken kan komma fram igen om vänsterfilen är full av bilar?

Snälla örebroare. Tänk!

Vintrosa

”Bärgar’n”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons