Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insnöat i Sannahed

- Så här insnöad har jag aldrig känt mig.
Rolf Carlsson kan inte ta sig ut till sitt förråd, knappt heller till brevlådan. Han väljer att stanna inne, och klarar matinköp och annat tack vare hjälpsamma grannar.

Rolf bor i ett radhus i Sannahed. Drivorna runt omkring hans bostad har vuxit sig allt högre i takt med de upprepade snöfallen under vintern. Och sedan början av den här veckan är de ännu högre.

– Då skottade de ned snö från taken och den snön ligger nu kvar utanför, säger Rolf. Uteplatsen går inte att komma ut på, en stor driva tornar upp sig framför ett av fönstren mot entrén och till förråden strax intill är det helt oplogat.

– Traktorn som kommunen kom med var allt för stor för att köra med där. De kom bara fram i början av infarten där de körde långt upp bland rosbuskarna. Längre in mot förråden kom de inte alls fram.

Rolf går med hjälp av rollator, och kan inte ta sig fram i snön med den. Handikapprampen utanför ytterdörren är hjälpligt skottad, utifall att Rolf behöver ta sig iväg någonstans. Nu har han dock en längre tid valt att stanna inne. Grannen Stig Ljunglöv hjälper honom att ta in post, gå med sopor och handla hem mat.

– De flesta som bor här är handikappade. Jag är väl den som är piggast och då vill man ju ställa upp, säger Stig Ljunglöv som är kritisk till kommunens snöröjning.

– De måste prioritera de som är handikappade. Det kan inte vara meningen att man knappt ska kunna ta sig ut från sitt eget hem.

Rolf har förståelse för att kommunen har mycket att göra, men är samtidigt frågande inför deras körningar.

– Häromdagen kom det en plogbil här intill. Och strax därefter en till som bara var där och tittade och vände igen. Då fanns det tydligen resurser.