Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inställda marknader ett dråpslag mot knallarna

Ge till de rika och skit i de fattiga är statens melodi. 3,4 miljoner i omställningsstöd till lyxlirare som är miljardärer, riskkapitalister och dömda ekobrottslingar som fortsätter att leva lyxliv enligt Expressen, och Dina Pengar.

Samtidigt har det gått ett halvår sedan lagändringen att folksamlingar på max 50 personer började gälla med påföljden att marknadsförsäljarnas inkomstmöjligheter i sin bransch, i 6 månader, minskat med 100 procent. Något som regeringen dock sopar under mattan.

Som det ser ut i dag, riskerar Sverige att inte ha några marknader kvar i framtiden.

Familjer med företag, och många gånger med anställda, riskerar nu att få se sina livsverk och liv slås i spillror! Är detta rimligt? Är detta ur samhällsekonomiskt, moraliskt och etiskt perspektiv, under rådande omständigheter ett korrekt förfarande av regeringen?

En öppen fråga till Statsminister Stefan Löfven:

Hur länge till anser Statsministern att landets marknadshandlare kan klara sig utan inkomster/stödåtgärder? Handlar det om ytterligare ett halvår? eller år utan stödåtgärder? Eller kommer vi aldrig att få någon hjälp?

Ska det gå så långt att företagare med familjer tvingas gå från hus och hem?

Stig Wiklund

Grängesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel