Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte uppgivet trots tung förlust

2-1 i matchen, 1-0 i matchserien – och nu har Malmö allt i egna händer med två chanser att avgöra hemma i ett fullpackat Malmö arena.Trots det skakade Boforsspelarna av sig säsongens tyngsta förlust oväntat enkelt.

– Det är klart att det är tungt, men vi har inte råd med något energiläckage, säger lagkaptenen Tobias Thermell.

Första akten av playoffdramat Bofors-Malmö handlade om två kallduschar och en mur framför Malmömålvakten Markus Svensson.

Den första kallduschen kom redan efter 44 sekunder, när ett BIK som uppenbarligen var kvar i omklädningsrummet blev chockat av Malmös första snabba spelvändning.

Efter ett skott utanför och en vunnen sargduell hittade pucken fram till Jan Urbas som skickade in 1-0 bakom en överspelad Andro Michel.

Malmö rivstartade och var nära 2-0 i anfallet efter, men redan efter 4.07 ändrades matchbilden totalt. Då drog gästerna på sig den första av fyra utvisningar i första perioden, och trots att BIK:s powerplay var under all kritik var det hemmalaget som hade klart mest puck.

I andra perioden fortsatte BIK-övertaget, och Patrik Lundh smällde in kvitteringen med ett direktskott.

1.53 in i tredje kom emellertid kvällens andra kalldusch för BIK – Thomas Larsson avlossade kanonen från blålinjen och pucken gick rakt upp i Michels vänstra kryss. Därefter backade Malmö hem och spelade på ett ovanligt säkert sätt av resten av matchen. BIK-spelarna kom knappt in i zon, och skapade bara två farliga chanser på drygt 18 minuter.

Skottstatistiken totalt, 38-21 till BIK, var talande för spelövertaget – men chansmässigt var matchen jämn. BIK hamnade ofta i sarghörnen och tog avslut ur dåliga positioner.

Efter matchen var det ovanligt muntert i BIK:s omklädningsrum för att vara efter en förlust – spelarna hade redan lagt onsdagens match bakom sig och gått vidare.

– Det här är inget att tjura över. Vi har inte råd med något energiläckage. Vi måste spara all energi vi har till de två matcherna vi har kvar, säger BIK:s lagkapten Tobias Thermell.

Men det här borde vara säsongens tyngsta förlust för er?

– Ja, det är klart det är tungt, men det är ingen idé att älta. All kraft vi lagt ned i dag har skapat förutsättningar för matchen på fredag. Jag tyckte att vi var piggare på slutet, de började se tröttare och tröttare ut på slutet, tycker jag.

Kommer det bli en annorlunda match på fredag eftersom ni måste vinna den nu?

– Nej, vi gick för seger i dag och vi kommer att gå för seger då. Vi har vunnit där nere för och har möjligheter till seger igen. Det kan bli en helt annan matchbild där nere, det är mycket möjligt att de kommer att gå hårdare framåt där nere.

Hur laddar ni inför fredagens match?

– Vi tränar i Nobelhallen i morgon, och därefter åker vi ned till Malmö. Det viktigaste nu är att vi dricker mycket, käkar mycket och sover mycket.

Förlorar Bofors matchen på fredag är säsongen över. Vinner de blir det en tredje och direkt avgörande playoffmatch, som också den spelas i Malmö, på lördag.