Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Inte värre än fortkörning”

Jimmy Hoppe anser att han ger de asylsökande mer än vad han behöver.
– Det kommer alltid att finnas folk som klagar och utnyttjar systemet, men de flesta är nöjda, säger han.

Jimmy Hoppe tar emot i boendets matsal. Han anser att många asylsökande har fått fel information och att de räknar med för mycket när de kommer till Sverige.

Frustration

– De tror att de ska få en egen lägenhet mitt i stan, men så fungerar det inte. Det skapar så klart en frustration när förhoppningarna grusas, säger han.

Han menar att det inte går att behaga alla men att de flesta trivs på den gamla gården 14 kilometer söder om Askersund. De första dagarna hade de boende ingen möjlighet att ta sig från gården, men nu har Hoppe ordnat bussbiljetter.

– Vi gör mer än vi måste enligt avtalet med Migrationsverket. När vi har kommit i gång ordentligt här ska alla ha internet och tv på sina rum.

Varför började du i den här branschen?

– De som säger att jag gör det för att tjäna pengar vet inte vad de pratar om. Jag har alltid jobbat med utslagna människor på ett eller annat sätt.

Vad säger du om dina skulder och domen om bokföringsbrott?

– Det är inte värre än en fortkörningsbot. Sånt händer i företagsvärlden.

Jimmy Hoppe vill inte svara på varför hantverkaren som gjort renoveringsarbeten inte fått de 120 000 kronor som lovats utan hänvisar till kompanjonen Peter Grip. Han svarar i sin tur att räkningen är betald och att pengarna ska nå hantverkaren vilken dag som helst.