Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intern utredning runt polisagerande

Anmälan mot polisen efter händelsen mot en döv och autistisk pojke har gått vidare till intern utredning i Stockholm.

Annons

Det var i förra veckan som 18-årige Sebastian tog bussen från elevhemmet till skolan. En kontrollant klev på bussen och krävde busskort och legitimation av Sebastian som är döv och autistisk. Sebastian hade inget ID-kort med sig och har svårt att kommunicera. Hans syster berättar att polisen bland annat drog av honom luvan, tog tag i håret foch lyfte hans ansikte.

– Han är helt förstörd nu. Han har alltid sett upp till polisen, men nu är han livrädd. Han har svårt att sova och vågar inte åka buss, säger Veronica Bergström.

– Min personal blev ditkallad av väktare eftersom en passagerare inte kunde identifiera sig, berättar Annika Haaster, lokalpolisområdeschef i Örebro.

En anmälan kom in under helgen mot poliserna agerande mot Sebastian och nu har den skickats till särskilda utredningar i Stockholm för en intern utredning.

– Det är jätteolyckligt att pojken upplevt det här, säger Annika Haaster som försökt nå pojkens mamma för beklaga.

Läs också:

Hade inget id-kort - kränktes av poliser

Ledarbloggen: Incident på buss – en pinsamhet för Europas teckenspråkiga huvudstad