Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invändning motpolitisk detaljstyrning

Att äldreboendet Solgården fick nytt porslin var bra, men Ingemar Javinder (S) vänder sig i ett yttrande mot beslutsgången. Politiker ska inte styra på detaljnivå.

I fjol skrev Ulf Hilding (M) en motion om undermåligt porslinet på Solgården och föreslog att kommunen omgående såg till att nytt införskaffades. Motionen fick en snabb lösning. När ks-ordförande Ewa-Leena Johansson (S) läste motionen såg hon och några andra till att Solgården fick nyare porslin. Kommunen hade servis kvar i Laxbrogården som kunde användas.

Ingemar Javinder, ordförande i sociala utskottet, konstaterar att problemet undanröjdes snabbt och enkelt, men har ändå invändningar. Att det inte lösts tidigare inom verksamheten är olyckligt. Men Javinder tar även upp politikerrollen.

– Det vore olyckligt om det i verksamheterna skulle uppstå tvivel om på vilken nivå de förtroendevalda vill och kommer att styra, skriver Javiner.

Förfarandet kan skapa osäkerhet i politikerrollen, men kan också uppfattas som att förtroendevalda ska och kan befatta sig med detaljer. Detta i sin tur skulle medföra en orimlig arbetsbörda.

– Som sannlikt gör det omöjligt att rekrytera förtroendevalda i framtiden.