Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning med stojig lek

Med presenter och tårta, lek och stoj, invigdes Familjecentralens nya lokaler i vårdcentralshuset i går. Öppna förskolans barn var de första att ta rummen i besittning.

Annons

Som NA tidigare har berättat så har Familjecentralen länge haft ett behov av större lokaler på grund av många besök. De har nu flyttat två trappor upp och i går var det invigning i samband med öppna förskolan.

– Nu har vi ett större kuddrum och så har vi fått ett riktigt samtalsrum där man kan sitta i lugn och ro och läsa eller prata. Förut var vi lite låsta, för när vi hade öppna förskolan kunde vi inte ta emot samtal samtidigt, berättar Jan-Erik Eriksson, samordnare på Familjecentralen.

Många föräldrar hade tagit med sig sina barn till öppna förskolan, som var lite extra festlig i går med fika och presentöppning. En av dem var Cilla Björndahl som brukar besöka öppna förskolan. Hon tycker det verkar bra i de nya lokalerna.

– Det känns som om det är lite större nu, mer plats för barnen att leka, säger hon.

I slutet på februari är tanken att socialsekreterare, specialpedagoger, kuratorer och eventuellt folkhälsostrateg och drogsamordnare ska flytta in i rum på samma våning som Familjecentralen. Då samlas kommunens stödverksamhet på ett ställe och bildar ett resurscentrum.