Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Irriterade beslut om permitterade och barnomsorg av Örebro

Örebro kommun har på grund av den administrativa arbetsbördan beslutat att barn till permitterade får vistas enligt barnets ordinarie schema på förskolan. En rättighet som andra barn som har omsorgsmöjligheter hemma förvägras då de får följa den så kallade 15-timmarsregeln.

I förskolan är vi mycket irriterade över Örebro kommuns beslut då kommunen genom att förfördela permitterade signalerar att vi som arbetar samt övriga barn inom förskolan inte behöver skyddas från pandemin. Kommunen ser till att stora barngrupper, långt över Skolverkets rekommendationer, fortsätter att vara stora under pandemin.

Små barn behöver närhet och därmed är det svårt att hålla en social distans inom förskolan. Om kommunen tar beslut att även permitterade får följa de regler som gäller alla andra skulle de sociala kontakterna och risken för smitta minska.

Vi inom förskolan är oroliga, vi vill inte smittas. Vi vill att kommunen förbättrar vår arbetsmiljö och tar förnuftet till fånga.

Kommunen bör besluta att barn till permitterade får följa den så kallade 15-timmarsregeln och enbart lämnas när de har omsorgsbehov alternativt 15 timmar /vecka. Den administrativa bördan kan minskas då vårdnadshavare själva retroaktivt kan ansöka om återbetalning om förskoleplatsen inte används. Vi behöver inte ha fler barn i stora grupper än de som har omsorgsbehov. De barn som har omsorgsbehov på förskolan behöver även de lite lugn och ro och inte blir det bättre att barn till smittade får vistas på förskolan.

”Förskollärare inom Örebro kommun”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel