Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Is-bröllop för Joakim och Evelina

Joakim Johansson och Evelina Andersson är brudparet som inte fruktar minusgrader. De ska gifta sig på isen på sjön Torrvarpen i is-kapellet som ska byggas där.

Den 20 februari ska de tu bliva ett. Kyrkoherde Per Schmidt sköter vigselförrättningen.

– Vi har talat om att gifta oss en längre tid, berättar Joakim.

– Förut har vi pratat om att ett giftemål i is-hotellet i Jukkasjärvi vore häftigt, så det här is-bröllopet passar oss fint, säger Evelina.

Det var en kamrat till dem som läste i NA om bröllopsplanerna till festivalen Isflamma. Hon ringde Joakim och Evelina och frågade om hon skulle anmäla de två som brudpar.

– Vi svarade ja direkt. Några dagar senare ringde Per och sade att vi var utvalda som brudpar till bröllopet i is-kapellet, säger Joakim.

Med det beskedet satte förberedelserna för bröllopet i gång. Vad skulle de ha på sig, hur skulle brudbuketten klara kylan och fler saker som måste lösas.

Nu finns det en huvudlinje klar. Brudparet åker häst och släde till is-kapellet där gäster, präst, musiker och sångare väntar. Evelina bär en brudklänning med vit pälsjacka ovanpå och stövlar modell varmare. Joakim har en svart lite längre kavaj, byxor, slips, skjorta och sidenväst.

– På fötterna blir det svarta lågskor. Jag får väl frysa en stund i värsta fall, man gifter sig ju bara en gång, ler han.

– Vi ska se om vi kan hitta en rock som du kan ha, tillägger Evelina.

Efter vigseln väntar middag i is-restaurangen på sjön. Sedan avslutas ceremonin med tårta och kaffe i Måltidens hus.

Frågan om den köldtåliga brudbuketten är ännu inte helt fixad. Men en frisör är inbokad, ringar beställda och det är klart med en professionell fotograf som ska dokumentera hela bröllopsdagen.