Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IS-resenär häktad misstänkt för Vivallamord – förnekar brott

 
Vivallamorden
Visa alla artiklar

Ännu en man har häktats misstänkt för mord i Vivalla. Det är en återvändande IS-resenär som stridit i Syrien som på sannolika skäl misstänks för mordet på en 20-årig man.

– Han förnekar brott och bestrider häktningsgrunderna, säger Christoffer Olsson, 31-åringens advokat.

Mordet som mannen häktas för, är enligt uppgift, på en 20-årig man. Den 20-årige mannen ska – enligt av varandra oberoende källor till NA– tillsammans med en jämnårig anlänt till Vivalla på moped i tisdags. Där misstänks mopedmännen ha jagat och sedan skjutit ihjäl en 22-årig man.

Den 20-årige mannen ska enligt uppgift ha misshandlats svårt efter att mopeden kraschat. Han avled senare av sina skador. Den andra mopedmannen häktades i fredags misstänkt för mordet på 22-åringen.

Sedan i helgen sitter även en 31-årig man – som pekas ut som en ledargestalt i det ena gänget – häktad misstänkt för mordet på 20-åringen. Även en 15-årig pojke är häktad misstänkt för samma mord.

Mer läsning:

Återvändande IS-krigare begärs häktad misstänkt för mord efter skjutningen i Vivalla

Gängkriget: 20-åring häktad för mord i Vivalla: "På sannolika skäl misstänkt"

Mördad man var huvudmisstänkt för tidigare skjutning i Markbacken: "Han flydde igenom området medan de sköt efter honom"

Örebro och IS-resenärerna – här är hela historien