Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson hoppas på uppryckning mot Västerås

Bara en poäng på två möten med allsvenskans jumbolag Troja och Oskarshamn.
– En skitvecka. Vi hade ett möte i måndags och har pratat igenom situationen. Jag hoppas att det visar sig mot Västerås, säger Örebro Hockeys tränare Peter Andersson.

Annons

Tanken var att Örebro skulle ta fart mot en snygg avslutning och skapa ytterligare utrymme ner till nedflyttningsstrecket.

Det började bra med tidiga 2–0 mot Troja, men sedan gick det mesta snett.

– Vi ger bort matcherna. Vi tar initiativet bra, men släpper taget med att inte vara konsekventa i det jobb som ska göras. I Oskarshamn visste vi att vi skulle möta ett desperat lag, vars chans var att kriga ned oss. Det lät vi dem göra, säger Peter.

Tidig ledning i slutperioden, men sedan vände Oskarshamn och vann med 5–3.

–Det är långt ifrån första gången vi tar ledningen på det viset men sedan blir passiva. Så får vi inte bete oss. Det handlar om enkla saker som att täcka skott, vinna 50-50-dueller och få pucken ur egen zon.

Västerås är en av seriens större besvikelser.

–De har haft det tufft efter ett par fina år med kvalseriespel. Det visar hur svårt det är att släppa spelare till elitserien och försöka ersätta dem med andra från allsvenskan. Kraven finns kvar, men inte spelarmaterialet, säger Peter Andersson, som själv längtar efter en fjärde center.

–Vi jobbar på det, men det är inte helt lätt. Jag skulle inte ha något emot att få tillbaka Michal Lukac från Asplöven. Han gjorde ett bra jobb hos oss.

Klubben har månaden ut på sig att hitta rätt spelare.

I går blev det även klart att Örebro Hockey lånar Luleås elitserieback Robin Olsson säsongen ut.

Matchguide

Vad: Örebro Hockey-Västerås.

När: Klockan 19.00.

Var: Behrn arena, ishallen.

Följ matchen: rapporter på na.se.

Mer läsning

Annons