Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmälningskaos efter toppmatchen

Västerås anmälde Bik Karlskogas Fredrik Ericson. Då svarade Bik med att anmäla Viks Dustin Johner. Nu får disciplinnämnden reda ut kaoset.

Annons

Det är NWT som avslöjar att måndagens hockeyallsvenska toppmatch mellan Bik Karlskoga och Västerås fått ett kaosartat efterspel.

Klubbarna har nämligen valt att anmäla varandra efter två tacklingssituationer under matchen.

Först anmälde Västerås Bik-backen Fredrik Ericson för en tackling mot Jonte Berg i slutet av matchen, en tackling som inte gav någon utvisning men som tog så illa att Berg drabbades av en hjärnskakning. Då valde Bik att anmäla Vik-spelaren Dustin Johner, för en tackling mot Carl Berglund i mitten av andra perioden. En tackling som gav Johner ett milt matchstraff, vilket normalt inte ger någon avstängning.

– Vi i Bik beklagar verkligen att tacklingen tog så illa att Västeråsspelaren säger att han blev skadad och fick en hjärnskakning. Vi kan däremot inte se något fel med tacklingen. Den sattes in rakt framifrån ute på isen. Efter att ha studerat situationen många gånger känns det utan tvekan som att det Fredrik gör är schysst, säger Biks klubbchef Torsten Yngveson till NWT.

Nu ska båda situationerna granskas av Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Mer läsning

Annons