Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bik föll stort i sista matchen

Sista matchen för säsongen. Bik Karlskoga hade inget att spela för – men motståndaren Karlskrona desto mer. Då föll Bik med 1–4 i Nobelhallen.

Annons

3–1-förlusten borta mot Rögle i torsdags satte definitivt punkt för Bik Karlskogas säsong. Därmed försvann den sista chansen att gå till kvalserien, och att få möta Örebro Hockey hemma på måndag. Andra säsongen i rad som Bik åker ut i playoffserien – trots maximala fyra bonuspoäng från start.

På lördagen avslutades säsongen med hemmamatch mot Karlskrona – som dock hade desto mer att spela för.

Karlskronagjorde upp med Rögle, som mötte Mora borta, om den sista platsen i kvalserien. Karlskrona var tvunget att ta två poäng mer än Rögle och samtidigt ta in tre mål, vilket betyder att Karlskrona var tvunget att vinna med två mål om Rögle förlorade efter förlängning eller straffar, att det räckte med två poäng för Karlskrona endast om Rögle förlorade med två mål eller mer, och att det i alla andra fall krävdes att Rögle tog noll och Karlskrona tre poäng för att Blekingelaget skulle ta sig förbi.

Karlskrona gjorde sitt mot Bik, som saknade avstängde Daniel Wessner och skadade kvartetten Henrik Björklund, Viktor Lang, Emil Kruse och Martin Sandgren. Gästerna tog ledningen redan efter 37 sekunders spel, och ökade på till 2–0 efter 7.26. I andra ökade Karlskrona på till 3–0, och i fjärde kom även 4–0 innan Bik genom Fredrik "Högga" Höggren fick sista ordet och spikade slutresultatet till 1–4 inför 1 692 åskådare i Nobelhallen.

För Karlskronas del såg det länge ut att räcka till kvalserien – detta då Mora mycket överraskande ledde med 3–2 mot Rögle. Men med 5.40 kvar kvitterade Rögle, och 44 sekunder senare gjorde Rögle även 4–3. Till slut 5–3. Rögle till kvalserien .

Tvillingarna Pathrik och Ponthus Vesterholm, gjorde efter två säsonger,  sina sista matcher i Bik-tröjan .

Tryck här för att läsa hockeyförbundets statistik från matchen.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen.

Mer läsning

Annons