Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bik förändrar inget: "Bra balans"

Efter premiärförlusten kastade Bik Karlskoga om tre kedjor. Men efter segern borta mot Almtuna ändras inget.

Annons

"Aldrig ändra på ett vinnande lag" är en klassisk sportklyscha.

Som Bik Karlskoga, åtminstone den här veckan, lever efter.

Efter 5–2-segern i Uppsala i lördags mönstrar tränaren Lenny Eriksson exakt samma lag i tisdagens hemmamatch mot Oskarshamn.

Det var efter två perioder av premiärförlusten hemma mot Asplöven i torsdags som Eriksson vaskade om i laget, skapade tre nya kedjor, och hittade rätt.

– Vi tyckte om det vi såg i tredje perioden och spann vidare på det i lördags. Det finns ingen anledning att ändra på det nu. Det är frågan om att vi hittade en bra balans i alla kedjor i fem mot fem, säger Eriksson och fortsätter:

– Det blev ett bra tryck. Med Mikael "Daggen" Eriksson som ytterforward i stället för center, så vi kan utnyttja hans enorma åkstyrka och energi. Med bröderna Berglund i en kedja med Gustaf Thorell som varit väldigt energifylld och spännande. Med Björn Kindahl som center i stället för back. Allt som allt gav det oss den kick vi behövde.

I den rekordheta allsvenskans tredje omgång väntar alltså Oskarshamn hemma i Nobelhallen. Ett lag som liksom Bik inlett med en vinst och en förlust. Och som Lenny Eriksson varnar för.

– Oskarshamn är ett åkstarkt lag med bra offensiv kraft. Det har de haft i flera år. De har också en hög högstanivå i sitt offensiva spel. Det krävs att vi jobbar hårt, har en bra balans i spelet och gör rätt avvägningar, och spelar tajt oavsett om man vi spelar försvarsspelet högt eller lågt, säger Bik-tränaren.

Läs mycket mer om Bik Karlskoga i tisdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons